Noordoostpolder

In regio Noordoostpolder kun je vier bedrijven bezoeken op zaterdag 6 april van 10.00 tot 16.00 uur.

1. Kwekerij De Stadsweiden, Enserweg 8, 8307 PL  Ens
Kwekerij De Stadsweiden heeft in 2012 de deuren van haar vestiging in Ens geopend. Inmiddels is het bedrijf van 2,5 ha uitgebreid naar 8 ha, onder andere door de aankoop van een naastgelegen terrein in 2018. Van de 60 jaar dat het familiebedrijf bestaat, gaat al 40 jaar de meeste tijd en aandacht uit naar de hoofdteelten hortensia’s en kerststerren. Jaarlijks worden er in Ens zo’n 1 miljoen hortensia’s gekweekt, waarvan het merendeel eigen ontwikkelde soorten betreft. Bij de teelt wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van biologische bestrijders. Naast de vestiging in Ens zijn er nog twee vestigingen in Ermelo en Harderwijk (hoofdvestiging). Maak hier kennis met dit prachtige bedrijf. 2. Flevoplant, Enserweg 18, 8307 PM Ens
Flevoplant is al meer dan 61 jaar een toonaangevend bedrijf in de aardbeienwereld. Het bedrijf is gespecialiseerd in het vermeerderen en opkweken van aardbeiplanten. De vermeerdering vindt plaats op diverse locaties in Nederland en Polen voor de meest ideale groeiomstandigheden.
Afgelopen winter is er een moderne kas van 2.5 ha gebouwd om de planten gecontroleerd te kunnen vermeerderen en telen en op deze manier aan de vraag van de markt te kunnen voldoen.
Door een eigen veredelingsbedrijf te starten (Flevo Berry) heeft Flevoplant een breed aanbod van vroege-, midden-, late- en doordragende rassen. Klik hier voor een impressie


3. Kwekerij Wouters, Enserweg 19-1, 8307 PK Ens
Kwekerij Wouters is één van de grootste producenten van eenjarige pot- en perkplanten. Inmiddels heeft Kwekerij Wouters meer dan 40 hectare onder glas. Het bedrijf is verspreid over drie locaties, twee vestigingen in Ens en één in IJsselmuiden. Jaarlijks worden er meer dan 20 miljoen packs, potten en sierpotten geproduceerd. Ook heeft Kwekerij Wouters een aantal eigen productlijnen ontwikkeld, waaronder de succesvolle lijn Festival Colours. Deze productlijn is binnen de branche marktleider. Van kweekpotten tot kant-en-klare sierpotten, in bijna alle Nederlandse tuincentra, supermarkten en bouwmarkten zijn Festival Colours verkrijgbaar.
Klik hier om alvast in voorjaarsstemming te komen.


4. Kwekerij Baas, Drietorensweg 38-1, 8307 PC Ens 
Kwekerij Baas gelooft in de kracht van puur tuingeluk en hiermee maken zij heel Holland en de hele wereld het hele jaar door blij met bloeiende seizoensplanten voor tuin, balkon en terras. Bloeiende blijmakers worden zj genoemd. Als producent van pot- en tuinplanten wordt bijgedragen aan verkoop, herhalingsaankopen en een maximaal schaprendement.
Klik hier voor puur tuingeluk.


Opening en veiling vinden plaats bij Bedrijf 1: Kwekerij De Stadsweiden. Zie meer hierover onder Programma.

 
Word vrienden met onze facebookpagina, dan blijf je van alle nieuwtjes op de hoogte.

Deelnemende bedrijven (4)Copyright © Kom in de Kas 2019 - Gerealiseerd door ACF Bentveld Webs & Apps